maandag 24 juni 2013

film fragmenten

Het eerste fragment vind ik mooi gemaakt.
Het tweede fragment is gewoon zo slecht dat het geniaal is.
Het derde fragment is een van de leukste fragmenten uit de wat ik vind beste film ooit gemaakt.

Free Festival, Festival

Zaterdag 6 juli ga ik met mijn zus, Wendy, naar Free Festival. Ik weet dat het eigenlijk nog niet is geweest en dat ik er dus lastig een verslag van kan schrijven maar ik vind het leuker om een afwijkend verslag te hebben met een leuk vooruitzicht, dan allemaal reviews.
Van deze dag verwacht ik redelijk veel namelijk. Ik denk dat het echt erg leuk gaat worden. De hoofd style op het feest is Hardstyle, daar hou ik erg van. Ook is het waarschijnlijk, omdat het gratis is(FREEfestifal) ongelofelijk druk, wat zorgt voor de nodige sfeer. Die zelfde avond viert mijn neef nog een groot verjaardagsfeest en is het Jan Haring feest in Monnickendam wat standaard gezelligheid en drank betekend voor bijna heel de omgeving. Het beloofd dus een leuke dag te worden.
Het festival vind plaats in Almere-Stad in flevoland op het strand.
De Dj's die er draaien zijn onder andere:
Noisecontrollers
Crypsis
D-Block & S-te-fan

Dit zijn zeker goede namen en vooral D-Block & S-te-fan vind ik helemaal te gek.
Hieronder één van hun nieuwste en beste tracks.
conclusie: ongelofelijk veel zin in.


Eye: Film, Museum

Met onze klas zijn we naar het filmmuseum Eye geweest. Hier hebben we de ontwikkeling van de film door de jaren heen gezien. Dit was wel leuk, al hadden we grote delen al gezien in een voorbereidende les
Er was in het museum echter niet al te veel te zien. De kamers waren voor het grootste deel leeg en ik heb het gevoel dat we slechts een klein deel van een immens gebouw gezien hebben. Dit vond ik jammer, aangezien het gebouw er van buiten absoluut mooi uitziet.

In plaats van een saai lang verhaal hebben Sylvan en ik gekozen voor een andere methode, ik heb een aantal foto's genomen in het museum om te laten zien wat we allemaal hebben gezien in het museum, hieronder in chronologische volgorde: 
























The Hangover 3, Film

Samen met een aantal vrienden van mij ben ik naar de film The Hangover III geweest. Ik vond de film niet zo goed als ik had verwacht. Ik verwachte namelijk een 'Kater film' het bleek meer een ontvoeringsfilm te zijn. Dit viel me erg tegen. Deel 1 en deel 2 vind ik stukken beter, deel 1 nog beter dan 2. De acteurs in deze film zijn:
Bradley Cooper...Phil
Ed Helms...Stu
Zach Galifianakis...Alan
Justin Bartha...Doug
Ken Jeong...Mr. Chow
John Goodman...Marshall

Zach Galifianakis is echt een geniale acteur en speelt, zo lijkt het, echt een beetje zich zelf. Ken Jeong is misschien wel een van de beste comedy acteurs die ik ken. Hij speelt ook in Community en is daar ook erg vermakelijk. De film krijgt van mij een 5.9 omdat ik het gewoon matig vond, het was erg voorspelbaar. Zelfs als ze onvoorspelbaar wouden zijn. Met deze cast zouden ze echt een 100 keer betere film kunnen maken.

Trailer

De Vogezen 2, werkweek

Samen met de groep van de werkweek hebben we ook nog een filmpje gemaakt over het vlotvaren. Ik vond dit zelf erg leuk, we waren erg fanatiek en ook al gingen wij als groepje later het water in, omdat ons vlot veel beter was gebouwd waren we er toch veel eerder weer uit dan het andere groepje. Het was namelijk een race. Het filmpje kan op een of andere manier niet gevonden worden. Dus vandaar hieronder de link
https://www.youtube.com/watch?v=QYkt4qfNe4s

De Vogezen 1, Werkweek

Samen met een aantal mensen van ons Vogezen groepje hebben we twee filmpjes gemaakt, deze gaat over het boogschieten en het klimmen, ik heb het grootste deel gefilmd. Stefan en Koen hebben hem gemonteerd.

The Possesion, Film

Ik ben samen met Koen naar de film The Possesion geweest op 5 Oktober 2012. Het genre van deze film is horror. De film draaide aardig laat in de Pathé de Munt bioscoop in Amsterdam.
File:ThePossession2012Poster.jpg
De film gaat over een meisje, Emily dat in de film werd afgekort tot Em, dat op een "yard sale" een oude doos vind met Hebreeuwse inscripties erop. Ze voelt zich op een vreemde manier aangetrokken tot de doos en wil hem kopen. Als een vrouw in het huis ,ingewikkeld in verband dit ziet begint ze gek te worden en op het raam te slaan tot dat er een verpleegster aankomt en het gordijn docht doet. Vanaf dit punt weet je dat Em en de doos een heel grote rol in de film gaat spelen en dat de doos een sort van kwaad karakter heeft.
Het gevoel over de doos word versterkt omdat Em er in de nacht stemmen uit hoort komen en steeds afstandelijker word, ook word ze steeds agressiever. Uiteindelijk beland ze in het ziekenhuis en word er een deskundige demonervendrijver bijgehaald. De demon gaat uit Em bezit nu haar vader, want die zou alles geven om Em te redden. Tzadok, de demonervendrijver, doet een ritueel waardoor de demon weer terug in zijn doos gaat. In de laatste scene van de film zie je Tzadok in zijn auto rijden met de doos(hij zou er een geschikte plek voor vinden) en dan word zijn auto geraakt door een truck. Tzadok is waarschijnlijk dood en de kist beland ergens op de straat in het laatste shot.
Vooral het einde van deze film was echt geniaal. Nadat alles is gelukt en er een happy ending is blijkt het dat het verhaal zich gewoon weer kan herhalen omdat de doos weer in de handen va het volgende niks vermoedende slachtoffer kan belanden. Het is aan het publiek om te besluiten of het ongeluk puur toeval was of dat de demon het heeft laten gebeuren om weer vrij te komen.
Ik vond de film erg leuk en het zat allemaal heel goed in elkaar. Er zaten ook erg wat schrik momenten in en er werd echt een sfeer gemaakt waarin je zelf ook doodsbang werd voor de kist met de demon erin

Mijnheer Ibrahim, Theater

Wij zijn met de Frans klas van mevrouw de Kort naar de theater voorstelling van: "Meneer Ibrahim en de bloemen van de Koran." Wij hebben met Frans het boek "Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran"gelezen dus leek het mevrouw de Kort wel leuk om naar de vertaalde voorstelling te gaan.Het gaat over Mozes(Moïze) die joods is en samen met zijn vader leeft. Zijn vader zorgt niet erg goed voor Mozes en beschuldigt hem ervan dat hij geld steelt van hem. Nadat Mozes vals werd beschuldigt dacht hij dat hij net zo goed toch maar geld kon gaan stelen en toen hij genoeg geld bij elkaar had gespaard ging hij het uitgeven bij de hoeren. Mozes leert meneer Ibrahim kennen die een kruidenwinkeltje bezit. Hij en Mozes worden vrienden en Mozes vind hem meer zijn vader da zijn echte vader. Meneer Ibrahim noemt Mozes Momo omdat hij dat beter vind passen bij hem. Uiteindelijk gaan Mozes en meneer Ibrahim samen op vakantie naar het geboorteland van meneer Ibrahim. Aan het eind van de reis sterft meneer Ibrahim en Momo neemt het winkeltje van hem over en word de nieuwe Arabier van de straat.

zondag 23 juni 2013

Eye: Architectuur, Museum

De architectuur van het Eye museum is ontworpen door een Weens bureau, DMAA. De architecten Roman Delugan en Elke Delugan-Meissl van het bureau DMAA hebben het gebouw ontworpen. 








EYE, October 4, 2011



Het Eye bevat: vier moderne filmzalen, tentoonstellingsruimte, werkruimten, een winkel, een café-restaurant en een terras. Hoofdkantoor van het uitvaartbedrijf B&F Wien- Bestattung und Friedhoefe GmbH in Wenen. Dit is nog een ander gebouw wat het bureau DMAA heeft ontworpen. Dit gebouw is door het Eye ontstaan. Het heeft een paar dezelfde ontwerpen als het Eye.




Temmen van de Feeks, Toneelstuk

Ik ben met een vriendengroep naar het toneelstuk de Feeks gegaan waarin mijn twee vrienden Koen en Tim speelden. We zijn naar de eerste avond geweest om ze te steunen.
Het stuk werd gespeeld in de onderbouw aula van Damstede. Ze hebben zelf op een grote houten plaat een achtergrond geschilderd voor het stuk en voor het publiek was het een geslaagd stuk.
Het stuk gaat over twee zussen, Bianca en Katherina. De jonge Bianca is lieftallig en heel mooi, maar mag niet trouwen met een man totdat haar oudere zus Katherina getrouwd is. Katherina wordt als een feeks (heks) beschouwd omdat ze ongelofelijk koppig is. Bianca wordt door veel mannen gevraagd om mee te trouwen, maar zij moeten allemaal wachten op de zus. Daarom gaan twee aanbidders van Bianca op zoek naar een man voor Katherina en zij vinden Petruchio (deze rol werd gespeeld door Koen). Petruchio heeft het moeilijk om haar te verleiden maar het lukt hem door zich als een nog grotere bruut te gedragen. Koen moet in het stuk met Katherina kussen, waarschijnlijk daarom is er voor gekozen om Zimme (Koen's vriendin) die rol te geven.
Uiteindelijk lukt het Petruchio om met Katherina te trouwen en wint één van de drie aanbidders de strijd om de liefde van Bianca. Het heeft een vrolijk einde waarin er drie trouwerijen plaatsvinden.
Als de drie getrouwde mannen een test doen om te kijken wiens vrouw het gehoorzaamst is, wint Katherina tot de verbazing van iedereen behalve Petruchio.

Tim F. heeft ook voor mij Tim van Dort over het stuk geïnterviewd: 
Hoelang heb je je hierop voorbereid?
-Voor deze drie avonden hebben we zo'n 4/5 maanden getraind om het perfect te maken.
Was het uiteindelijk dan ook perfect gegaan?
-Nee, echt totaal niet. Er waren veel stiltes waarin Koen of een ander ervaren toneelspeler het moest oppakken. Dat deden ze wel goed, alleen gebeurde het te vaak. Ook was er een stuk vergeten, dat zo'n vijf minuten had moeten duren.
Ben je uiteindelijk wel tevreden over hoe deze eerste avond gegaan is?
-Voor een eerste avond wel ja. De nieuwelingen deden hun best en het kwam vaak goed tot stand.
En over je eigen prestatie?
-Ik vind persoonlijk dat ik het zelf wel goed gedaan heb.
Dat vind ik ook, Tim, en succes met de andere twee avonden.
-Dankjewel.
Het toneelstuk was wel leuk (en grappig), deels doordat het niet helemaal perfect was.
Het enige wat ik een beetje vreemd vond was het groepje 'leerlingen' wat een klas voor moest stellen die ook het stuk bekeek en een beetje brechtiaans tussendoor de scenes uit aan het leggen waren.
Maar dat waren dan waarschijnlijk rolletjes voor de mensen waar geen grote rol voor te vinden was.

Uiteindelijk een leuke avond gehad.

De Grote Kerk, Monnickendam, Cultuur

Ik ben samen met Sylvan, Koen en Tim naar de Grote Kerk (ookwel de Sint-Nicolaaskerk genoemd) van Monnickendam geweest.  Normaal gesproken is de kerk alleen open voor publiek in de zomer maar omdat het een schoolproject was mochten we toch naar binnen om even rond te kijken.
We schrijven dit verslag met z'n allen, en we hebben het gedaan d.m.v. het CKV boek op bladzijde 127, de kunstwijzer van Erfgoed.

I en III: Vorm en Context samen.
Van buiten ziet de kerk er redelijk indrukwekkend uit, hij steekt ver boven de boomtoppen en huizen eromheen uit en is van veraf te zien. De meeste kerken staan centraal in een stad, maar in dit geval staat de Grote Kerk juist aan de rand, bij de brug die toegang geeft tot de stad.
Vanbinnen is de kerk erg licht. Dit komt door de vele enorme ramen die de kerk heeft, en ook door de wit-achtige kleur van de stenen aan de binnenkant.  Het is een erg grote kerk, en er staan enorm veel stoelen in.
 De bouw van de kerk heeft meer dan 250 jaar geduurd, verdeeld over zes fasen.  Rond 1400 was het eerste kerkje klaar.  Elke 50 jaar (ongeveer) later werd een volgend deel van de kerk afgemaakt.
 In 1644 was de laatste zuidwesthoek klaar, daarmee was de kerk compleet bij 70 meter lang, 33 meter breed en 20 meter hoog.  De kerk is in een gotische stijl, terwijl de kerk ook tijdens de renaissance werd gebouwd. De kerk is een driehallenkerk met 24 pilaren om het dak te ondersteunen.
De toren werd ook gemaakt in drie fasen, en afgemaakt in 1641.
Het plafond is gemaakt van eikenhout. De doopvont is gemaakt uit een groot stuk zandsteen.
Het koorhek is eveneens van eikenhout. De muren zijn gemaakt van simpele bakstenen en van binnen beschilderd en bewapend.
Tijdens de beeldenstorm is monnickendam gespaard gebleven, maar de kerk is alsnog vaak veranderd in die tijd. Bijvoorbeeld de protestanten die de inrichting veranderden door de beelden en altaren te verwijderen en een preekstoel in het midden van de kerk te plaatsen.
De kerk voelt heel oud aan, als je er langs komt of er in bent is er een echte 'aura'.  Je voelt dat je in een oude kerk bent en het is redelijk indrukwekkend.  Ook het geluid is er zeer goed, en er worden veel concerten van bijvoorbeeld Bach in gegeven.

II: Inhoud en functie
Wat is de functie. Hoe is het gebruikt en is dat gebruik veranderd.
 De kerk werd origineel gebruikt als een kerk, maar wordt door de jaren heen ook gebruikt als publiek gebouw.  Het wordt gebruikt voor exposities van kunst, kerkdiensten, concerten etc. De laatste expositie in de kerk was in augustus, waarin er papierknipkunst werd getoond.
Over de jaren werd het ook door verschillende stromingen in het Christendom gebruikt.

Is te achterhalen van wie het ontwerp is
Nee, dat is helaas niet zo, doordat het in meerdere fasen is gebouwd is er geen echte informatie over te vinden. Het enige wat zeker is is dat het grafmonument van Jan Nieuwenhuyzen is ontworpen door Jacques Kuijper.

Functionaliteit.
De kerk is over de jaren heen precies gebruikt waarvoor het bedoeld was en is er helemaal geschikt voor. De kerk is een grote aanwinst geweest voor de stad en omgeving.

IV: Jouw mening
  De kerk is niet heel spectaculair maar is wel het toonbeeld van Monnickendam, als je naar Monnickendam gaat is het eerste wat je ziet de kerk en het ziet er niet slecht uit.  De kerk is niet een enorme kathedraal, maar als gewone kerk is het zeker een mooie toevoeging aan het landschap.
Omdat de omgeving een beetje 'dorps' lijkt, zullen ook mensen die niet uit de regio komen de kerk ook mooi vinden.
 Van ons mag de kerk gewoon blijven staan, het neemt niets weg van het stadsbeeld maar voegt wat toe.  Er zijn feitelijk geen argumenten om de kerk te slopen.

Dit was de kunstwijzer bijna volledig gevolgd. Sommige vragen waren zo overlappend dat we deze maar hebben samen getrokken.
Hier zijn nog wat foto's van de kerk


 
foto's van de website van de kerk.